Zavarovanje avta me na srečo vsako leto stane manj

Ko sem opravil svoj izpit za avto, pri 18ih letih, sem si z prihranki, ki sem jih pridobil med študentskim delom, kupil tudi svoj avto. Tukaj pa sem nato lahko hitro videl, da je bil avto kar velik strošek, vendar pa sem te stroške pač financiral, kajti avto mi je res pomagal v vsakodnevnem življenju in mi je še kako prav prišlo, da sem lahko imel svoj avto, s katerim sem se lahko odpravil kamorkoli in kadarkoli.

Zavarovanje avta me na srečo vsako leto stane manj

Pri temu pa je bilo zavarovanje avta še nekoliko največji strošek, ki sem ga imel. Čeprav pa je ta strošek bil še najvišji izmed vseh, pa je bil vseeno res zelo pomemben, kajti ta me je varoval pred tem, da če bi se mi kaj zgodilo, oziroma bi z avtom imel kakšno nesrečo, v kateri ne bi bil kriv, bi mi zavarovalnica nato krila te stroške. Poleg nesreč pa so to lahko bile poškodbe stekla, ki nastanejo kadar nam v avto prileti kakšen kamenček, med vožnjo, ali pa če nam na avto skoči divjad, ter povzroči kar nekaj škode.

Zato pa mi je bilo zavarovanje avta res smiselno, oziroma se mi je ta strošek zdel nujno potreben, kar pa mi posledično ni predstavljalo toliko težav, da sem ga vsako leto plačeval. Kar pa je bilo odlično pri temu strošku, pa je bilo to, da je bilo zavarovanje avta vsako leto cenejše, oziroma sem dobil določen popust, če v preteklemu letu nisem potreboval zavarovalnice, oziroma mi ni krila nobenih stroškov. S tem pa sem v roku nekaj let prihranil kar nekaj denarja, saj se je moje zavarovanje tako pocenilo. Zato pa je bilo to res odlično, saj mi je ta popust konkretno zmanjšal ta strošek.

No tako pa je zavarovanje res pomembno za vsak avto, ter ga je tudi obvezno imeti, saj je to podprto z zakonom.